VC Herentals trok zaterdagavond bij City Pirates opnieuw aan het kortste eind, 2-1.  Na de winst tegen Bilzen waar de club al enkele weken naar snakte werd het opnieuw bittere ernst.  Met een Antwerps tweeluik (naar CP Merksem en thuis Beerschot) weet ieder voetballiefhebber met een rood-wit VC- hart dat het enorm moeilijk zal worden om dat puntentotaal nog aan te dikken.  Temeer omdat Herentals opnieuw gehavend aan de aftrap kwam.  Zowel De Swert, Van Bouwel en Van De Kerkhof liggen nog in de lappenmand.  Ook Verberne was nog steeds niet speelgerechtigd.

Het werd al snel duidelijk dat de thuisploeg op het erg snelle kunstgrasveld een streepje voor had.  De combinaties bij Merksem verliepen erg vlot en de bal werd tegen een hoog tempo rondgespeeld.  Toch was een kwartier wachten vooraleer de thuisploeg zijn eerste kans bijeen voetbalde, Sababti  stak de bal tussendoor naar El Jattari maar Van Doninck kon nog net zijn been ertussen steken en het gevaar in hoekschop verwerken.

Aan de overzijde bracht Thomassen de bal voor doel maar deze werd voor de neus van Dillen al dan niet met de hand beroerd.  Scheidsrechter en assistent merkten niets op dus geen strafschop voor rood-wit.  Halfweg de eerste helft kon bij Merksem de eerste keer de vlaggen gehesen worden wanneer Seiferman vanaf het half maantje Doino met een harde schuiver kansloos liet.  Herentals reageerde via Van Roosbroeck maar Ledent was net iets sneller op de bal.

Seiferman waagde na een halfuur nog eens zijn kans voor de thuisploeg, maar zijn poging ging deze keer een metertje naast.  Enkele minuten voor het rustsignaal kwam Herentals onverwachts langszij.  Een pegel van Thomassen week nog af en viel achter Ledent mooi in het hoekje, 1-1.

De thuisploeg leek even in het oog van de storm te zitten want Herentals kreeg nog 2 uitstekende kansen om zelfs op voorsprong te klimmen.  Vlaeymans zette een mooie één-twee op maar besloot zelf naast en Van Roosbroeck kon niet profiteren van een slechte uittrap van doelman Ledent, rusten met 1-1.

Slappe koffie die geserveerd werd tijdens de rust daar in Merksem want de rood-witten lieten zich binnen de minuut ringeloren nadat Van Hove een afvallende val moederziel alleen kon binnentrappen.  De wedstrijd bracht verder geen vervolg van de eerste helft, de kansen werden bijgevolg erg schaars.

Van Leerdam kreeg nog de beste kansen  voor Herentals maar kon twee keer niet afwerken.  De counterkansen van Merksem werden niet goed uitgespeeld, Van Zantvoort vond Doino op zijn weg.  Ook in de slotseconden moest Doino nog eens zijn kunnen tonen wanneer Sababti een vrije trap richting de kruising mikte maar het Herentalse sluitstuk ranselde de bal prachtig uit zijn doel.  Aan de score veranderde echter niets meer.

Herentals ziet zijn schip dus stranden in de Merksemse haven, een al bij al verdiende overwinning voor de thuisploeg al hadden de bezoekers misschien een puntje huiswaarts kunnen meebrengen als de kansen efficiënter werden afgewerkt, maar net dat is het verhaal dat al meermaals neergeschreven werd.

Iets wat volgende week absoluut zal moeten gebeuren wil het stunten tegen Beerschot/ Wilrijk die opnieuw een boost gekregen hebben na het forse verlies van concurrent Pelt.  Herentals ziet de kloof op een veilige plaats intussen oplopen tot 3 punten.

VCH speelde met:  Doino Michiel; Thomassen Martijn; Mariën Niels; Van Doninck Jelle; Van Den Vonder Thomas; Verdonck Simon; Van Der Schraelen Thomas; Vlaeymans Sam; Van Roosbroeck Jens; Dillen Robbe en Van Leerdam Ilja.

Bank: Dams Pieter; Vervoort Joy; Hoefnagels Niels en Raeymaeckers Kai;  Vervangingen:87e  Hoefnagels Niels voor Van De Vonder Thomas.

Doelpunten: 22e Seiferman Mike  1 – 0 ; 41e Thomassen Martijn  1 – 1 ; 46e Van Hove Yorgo 2 - 1.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / NNieuws.